Bisnesmuotoilutoimisto

Ovatko parhaat yritykset pikkuisen pimeitä?

Jokainen yritys koostuu ihmisistä, joilla on oma osansa yrityksestä syntyvän mielikuvan luomisessa. Monesti työpaikalla korostetaan hyvän työntekijän ominaisuuksina luotettavuutta, vastuullisuutta ja tiimipelaamista. Parhaimpia tuloksia tekevät kuitenkin erikoiset, särmikkään tyypit. Yritysmaailman asiantuntija Jeff Hadenin mukaan se on merkki erityisestä lahjakkuudesta omassa ammatissa.

Parhaat yritykset ja brändit ovat monesti jokainen omalla tavallaan pikkuisen pimeitä.

 

Pikkuisen pimeä yritys on aidosti oma itsensä ja erottuu siksi muista. Kaikista sen toiminnasta ja ihmisistä huokuu vahva tekemisen meininki. Pikkuisen pimeässä yrityksessä kukaan ei vartioi omaa tonttiaan vaan sitoudutaan yhteiseen päämäärään. Asiakasta arvostetaan ja kuunnellaan avoimin sydämin. Pikkuisen pimeällä porukalla on vahva tahto, kyky huomioida toisia, kommunikointitaidot ja taito esittää oikeita kysymyksiä. Pikkuisen pimeän yrityksen porukka hoitaa hommat loppuun asti ja tekee vielä vähän ekstraa pelkästä innostuksesta ja taidosta kehittää asioita pidemmälle.

Vastarannan kiisket ja intensiiviset innovaattorit

A bit of crazy doesn't hurt anyone

Pikkuisen pimeä yritysstrategia ei riitä tai että yrityksessä on pari pikkuisen pimeää ihmistä, jotka yrittävät pitää yllä koko firman dynaamista toimintakulttuuria. Parhaaksi yritykseksi tulemiseksi tarvitaan vahva tahto muuttaa koko yritystoiminta siellä työskentelevien ihmisten avulla asiakkaalle lisäarvoa tuottavaksi. Tämän takia yritys kehittyy yhdessä sekä asiakkaidensa, mutta myös meidän pikkuisen pimeiden tyyppien vahvuuksien ympärille.

Jos pohdit yrityksen kehittämistä, uskalla olla pikkuisen pimeä ja ottaa muutokseen mukaan kaikki ne ihmiset, jotka tekevät muutoksen näkyväksi asiakkaillesi.