Julkaistu 09.03.2018 , päivitetty 09.03.2018

Jonas Hakaniemi ja CreaMentors Oy perustivat uuden yhtiön

Hakaniemi Design Company

CreaMentors Oy on perustanut uuden yrityksen, Hakaniemi Design Company Oy Ltd:n, muotoilija Jonas Hakaniemen kanssa. Jonas on toiminut itsenäisenä yrittäjänä kahdeksan vuotta ja tämä on askel kasvubisnekseen. Yhtiön perustamiselle on kaksi motiivia: Jonas on tehnyt merkittäviä avauksia kansainvälisille markkinoille ja tavoitteena onkin tukea ja nopeuttaa yhtiön kansainvälistymistä. Yhdistämällä Jonaksen muotoiluosaaminen bisnesmuotoilun kanssa syntyy vahva muotoiluajatteluun pohjautuva palvelukokonaisuus, jota on ilo tarjota asiakkaillemme. Tätä kautta pystymme tarjoamaan ylivoimaista asiakashyötyä ja ainutlaatuisia palvelukokemuksia asiakkaillemme.

– Tähän asti olen auttanut asiakasta kehittymään muotoilemalla tuotetta, eli toimintani on ollut hyvin tuotekeskeistä. Nyt yhteistyössä CreaMentorsin kanssa pystymme tarjoamaan palvelukokonaisuuden, jossa sen lisäksi, että tuotteesta muotoillaan käytettävämpi, houkuttelevampi ja parempi, myös kehitetään liiketoimintaa tuotteet aidosti kaupallistamalla ja tekemällä niistä kannattavampaa liiketoimintaa. Näin ei pelkästään kehitetä parempia tuotteita vaan myös liiketoimintamalli, joka auttaa myymään tuotetta tai palvelua enemmän, Hakaniemi kertoo.

– Olemme Jonaksen kanssa tehneet vuosien varrella hyvää yhteistyötä, ja olen aina arvostanut Jonaksen osaamista. Yhteistyö Jonaksen kanssa täydentää hienosti muotoilulähtöistä kehittämispalveluamme. On todella innostavaa yhdistää voimamme ja lähteä tekemään kansainvälistä liiketoimintaa. Ensimmäisenä suuntana on Kiinan markkinat, jonne Jonas on tehnyt avauksia jo parin vuoden ajan, kertoo toimitusjohtaja Jari Palonen.

Suuntana Kiinan markkinat

Hakaniemi Design Company Oy Ltd keskittyy kansainvälisessä toiminnassaan vahvasti Kiinan huonekalumarkkinoille. Yhtiö toimii tiiviissä yhteistyössä muotoilija Tapio Anttilan yrityksen kanssa.

 – Olemme rakentaneet Kiinaan viime vuosina vahvan yhteistyöverkoston, Jonas Hakaniemi taustoittaa.

Tavoitteena on tuoda kiinalaiseen muotoiluun raikas tuulahdus modernia ilmettä. Kiinalaisia huonekalualan yrityksiä autetaan päivittämään tuotemallistonsa skandinaavisen lifestyen suuntaan. Hakaniemen ja Anttilan yritykset ovat toimineet vuodesta 2016 Kiinan markkinoilla ja tehneet jo paljon yhteistyötä useiden kiinalaisyritysten kanssa. Vuonna 2018 markkinoille tulevat ensimmäiset konkreettiset tuotteet.

Kiinan huonekalumarkkinat ovat muuttuneet ja muuttumassa yhä nopeammin. Uusi kuluttajasukupolvi on yhä tiedostavampaa, vaativampaa ja varakkaampaa. Huonekalualalla tämä näkyy designtuotteiden kysyntänä, jotka eivät ole kopioita länsimaisista vaan originaalia designia. Kiinalaiset huonekaluvalmistajat eivät pysty vastaamaan tähän kysyntään, koska Kiinassa ei juuri ole traditiota moderniin designiin ja suunnittelukulttuuri on nuorta.

Skandinaaviselle muotokielelle on kysyntää, suomalaiset suunnittelijat ovat hyvässä maineessa ja kiinalaisille kuluttajille on arvo sinänsä, että tuotteen on suunnitellut länsimainen suunnittelija. Suunnittelupalvelulla tarjotaan ratkaisua tähän ongelmaan kiinalaisille valmistajille, jotka hyötyvät siitä täyttämällä edellä mainittua aukkoa markkinoilla. Potentiaalinen asiakaskunta on siis kiinalaiset huonekaluvalmistajat ja brändit. 

Katso lisää Kiinan projektistamme: anttilahakaniemi.com

Ota yhteyttä:
Jonas Hakaniemi 
0400 547 856
jonas@jonashakaniemi.com

Jari Palonen 
0400 572 860 
jari.palonen@creamentors.fi

Millaisia liiketoiminnan kehittämistarpeita sinulla on? Ota yhteyttä, niin kerromme, miksi muotoilulähtöinen kehittäminen on tehokkain tapa tarttua niihin.